Logo

Wanneer je 45 jaar bestaat, heb je een saffieren jubileum

Zo’n 46 jaar geleden kwam bij verschillende personen het idee naar boven een operettevereniging op te richten. Eén van hen was Pieter van der Plas, geen onbekende binnen het verenigingsleven van Rosmalen. Op 12 januari 1970 was het zo ver en zag Operettevereniging Rosmalen het levenslicht.

Al snel volgden er aanmeldingen van zangers en zangeressen; in november 1971 werd de eerste compleet gespeelde operette ‘Eine Nacht in Venedig’ ten tonele gebracht. Dit alles onder de bezielende leiding van mede oprichter en dirigent Pieter van der Plas. Eén van de solisten toen was Leo van der Plas, nu 45 jaar later is hij nog steeds één van onze tenorsolisten…..!

In de jaren die volgden, werden er de nodige operettes gespeeld, meerdere dirigenten stonden op de bok en vele regisseurs verzorgde de regie. Ook werden er meerdere locaties bezocht om het ingestudeerde ten tonele te brengen. En Operettevereniging Rosmalen werd Operette Rosmalen.

Naast volledige producties verzorgde Operette Rosmalen vele concerten o.a. in verzorgingshuizen in en om Rosmalen en voor het Rode Kruis. Daarnaast verleende zij hun medewerking aan Den Bosch 800 jaar, trad ze op bij zusterverenigingen en in 2010 deed ze mee aan het Partnerstädte – Festival te Trier. Vanaf 2006 is het inmiddels traditionele ‘Novemberconcert” daarbij gekomen.

Zelfs na al die jaren mag Operette Rosmalen zich nog steeds rijk rekenen met een ledenbestand van rond de 50 operetteliefhebbers. Bijzonder is dat zelfs vijf leden van het eerste uur nog steeds elke dinsdagavond acte de présence geven, maar ook tijdens concerten en producties hun steentje bijdragen.

Operette Rosmalen is een bruisende vereniging. Elke dinsdagavond wordt er van hartenlust gezongen in D’n Beer te Rosmalen, de laatste 13 jaar is Henk de Winkel onze dirigent. Dit jubileum jaar zal begonnen worden met het instuderen van een nieuwe productie, die te zien zal zijn in het voorjaar van 2016.

Iedereen, die van zingen & toneelspelen houdt, is van harte welkom bij onze jarige vereniging!

Operette Rosmalen 45 jaar jong !
Getagd op:            

Eén gedachte over “Operette Rosmalen 45 jaar jong !

  • 14 januari 2015 om 23:40
    Permalink

    Lieve mensen van Operette Vereniging Rosmalen…. van harte gefeliciteerd met jullie jubileum. Ik wens jullie nog heel veel mooie en muzikale jaren toe. Ook namens alle medewerkers van Theaterschool Textpierement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *