SANYO DIGITAL CAMERA

Hoe het begon 

Het koor is opgericht op 12 januari 1970 en vierde in 2020 haar 50-jarig jubileum! 
Er werd indertijd gestart met een elftal dames en een viertal heren, dus was de Operette tijdens Carnaval begin jaren ’70 naarstig op zoek naar mannen! Met een wagen vol haremdames probeerden zij tijdens de optocht mannen te verleiden om bij het koor te komen.

Inmiddels bestaat de ruim 50-jarige Operette Rosmalen uit een grote, gezellige groep amateur-zangers en -zangeressen, die elke dinsdagmiddag repeteert onder leiding van dirigent Henk de Winkel en virtuoos wordt begeleid door Karen Roelofs-Vogel op de piano. Het repertoire bestaat voornamelijk uit vrolijke operette-muziek. En die prachtige koorwerken, duetten en solo’s brengen wij allen graag ten gehore voor een dankbaar luisterpubliek.

Operettes en concerten

Elke twee jaar voert de Operette Rosmalen een volledige operette op en tussendoor werken zij aan concerten. Bij de tweejaarlijkse uitvoering van een bekende, populaire operette in de theaterzaal van Perron-3 te Rosmalen wordt het koor ondersteund door een muzikaal ensemble en is de productie gezet door professionele begeleiding en regie. En de decors en schitterende kostuums worden voor een deel door de leden zelf gemaakt, dan wel ingehuurd.

Een operette is een vrolijke mengvorm van zang, toneelspel en orkestmuziek, waarbij ook dans, decors, kostumering, grime en belichting een belangrijke rol spelen. Niemand ondergaat een langdurig sterfproces in een operette, zoals doorgaans wel het geval is in een opera. Kortom, het publiek beleeft een aangename muzikale middag of avond en gaat met een vrolijk humeur huiswaarts òf naar een der vele leuke èn goede horeca-gelegenheden in centrum Rosmalen.

Waar repeteren we?

Wij repeteren elke dinsdagmiddag van 14.00 uur – 16.00 uur in de zaal van café de Beer, Dorpsstraat 77 in Rosmalen.

Ben u enthousiast geworden en lijkt het u leuk om eens geheel vrijblijvend bij onze repetities te komen kijken? Dat kan! Of wilt u misschien via de e-mail via een klik op “Ook dat is mogelijk” contact met ons opnemen? Ook dat is mogelijk!